juuso-happonen_international

The Ancient Poem Singer with Kantele

Waka Wanha Wäinämöinen, kalakantele ja satumaa

Wäinämöinen ja kantele – tuo mystinen menneisyytemme, joka edelleen elää meissä ja kulttuurissamme – on mielenkiintoinen tapa esitellä suomalaisuutta. Suomi on kohtaamispaikka idän ja lännen, Ruotsin ja Venäjän, läntisen ja itäisen välillä. Siksi on ilo ja elämys kertoa tästä kohtaamisesta myös ulkomaalaisille vieraillemme.

 

Waka Wanha Wäinämöinen, kalakantele ja satumaa

On aiheellista kertoa myös itäisestä traditiostamme – tähän sopii Wäinämöisen Kala-Kantele ja mystinen itäisen tradition runonlaulanta hämärän juhlatilan nurkassa.

Ja sitä kautta Wäinämöinen ottaa oppilaakseen pari ryhmän innokkainta, joille annetaan tehtäväksi soittaa kanteleella vaikkapa ”Kuumia Aaltoja Kallavedellä” tai ”Ruuhen Pohjakosketus Lemmenjoella”.

Esityksistä tulee uskomattomia, ja varsinkin lapset ovat osoittautuneet mestarillisiksi kanteleen kokeilijoiksi ennakkoluulottomuudellaan.

Wäinämöisen show-osuus kestää noin puolisen tuntia, sen lisäksi hän voi jäädä vuoropuheluun halukkaiden lisäkoesoittajien kanssa. Kantele on sen verran mielenkiintoinen ja eksoottinen instrumentti, että se harvoin jättää ketään kylmäksi.

Tilaa tästä>

juuso-internationala_kantele